Çocuklarınızın sınırsız ve naif dünyalarına tanıklık etmek ister misiniz?

Çocuk atölyesi, “sanatsal biçim” olarak, kendini ifade eden çocuğun, henüz sınırlanmamış zihnine, kontürleri çizilmemiş dünyasına, özgür hayal gücüne tanıklık etmek, zaten sahip olduğu özgüven ve farklı düşünme yetisini geliştirmek amacıyla faaliyete geçmiştir. Biliyoruz ki; çocuklarımızın sahip oldukları sınırsız yaratıcı güce izin vermek, onları dinlemek ve anlamak açısından en iyi yoldur. Her şeyin hızla tüketildiği gündelik hayatımızda, çocuklarımıza yeni bir pencere açmak, bir ifade biçimi olarak “sanat” yoluyla, onlara sadece tüketmeyi değil, üretmeyi de öğretmek hedeflerimiz arasındadır.
Çalışma programımızın temelinde, çocuğun sanatla kendini ifade biçiminden zevk almasını sağlamak, gündelik hayatta karşımıza çıkan her objenin sanata dönüşebileceğini göstermek, bu materyaller için farklı kullanım amaçları geliştirmek, farklı yaratma biçimlerini çocuklara tanıtarak, disiplinler arası ilişkiyi geliştirmek vardır.
5-6 ve 7-11 yaş aralığında gerçekleşen çalışma programını, Mimar Sinan Üniversitesi mezunu Sedef Kermen yürütmektedir. TRT Çocuk bölümünde altı yıllık ressamlık ve sanat yönetmenliği deneyimlerinden sonra çocuklarla daha aktif çalışmaya karar veren Sedef Kermen, evinin bir köşesini atölyeye çevirerek çalışmalara başladı. Son bir yıldır çocuk atölyesine hayat veren Sedef Kermen çeşitli kurumlarda da atölye çalışmaları düzenlemekte ve çalıştığı çocukların işlerini sergilemek amacıyla internet üzerinden çeşitli bloglar hazırlamaktadır.
Grup çalışmalarında ise, programı Sedef Kermen ve aynı şekilde hem Mimar Sinan Üniversitesi mezunu hem de çocuk kitapları çizeri Buket Gencer, periyodik aralıklarla pedagog Perge Dündar’dan pedagojik destek alarak birlikte yürütmektedirler.
Programımızın içeriğinde; kağıt işleri, kolaj çalışmaları, kukla ve maske yapımı, baskı teknikleri, geri dönüşümlü sanat, çeşitli kil ve üç boyutlu çalışmaların yanı sıra, kavramsal çalışmalara da ağırlık verilmektedir.


İletişime geçmek için
0535 253 55 09'u arayınız
veya
atolyeci@gmail.com 'a mesaj bırakınız....

Yorumlar